Jadłospis

JADŁOSPIS

DZIEŃ

ŚNIADANIA

OBIADY

I ŚNIADANIE

Godz. 8.30

II ŚNIADANIE

Godz. 11.00

ZUPA

Godz. 13.15

II DANIE

Godz. 14.30

            14.10.2024

Poniedziałek

Alergeny pokarmowe

1,2,3

Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, pomidor, mix sałat, kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną  

 

Bułka wieloziarnista, masło, pasta z sera zółtego,  herbata owocowa

 

Z. ciecierzycy

Makaron  z serem białym (twaróg półtłusty) kompot wieloowocowy

15.10.2024

Wtorek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,6

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi,  bułka pszenna z masłem,  herbata z cytryną

Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, wędlina, ogórek zielony, rzodkiewka, banany,  herbata

 

Z. rosół z makaronem

Pureè ziemniaczane, schab w sosie myśliwskim, surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka zielonego, papryki czerwonej, cebuli czerwonej i sera feta,   kompot wieloowocowy

16.10.2024

Środa

Alergeny pokarmowe

1,2,3,6

Chleb pszenno-żytni, chleb razowy , masło , wędlina, pomidor, serek capri, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa na mleku

Kasza manna z musem owocowym, flipsy, soczki wieloowocowe, herbata z cytryną

Z. pieczarkowa z kaszą jęczmienną

Ziemniaki , stripsy z piersi indyka w cieście naleśnikowym, mizeria z jogurtem naturalnym   kompot wieloowocowy

17.10.2024

Czwartek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,4 ,6

Chleb pszenno- żytni, chleb razowy  masło, pasta z tuńczyka z musztardą i ogórkiem kiszonym,   kawa zbożowa na mleku

Frankfurterki na ciepło, ketchup, bułka zbożowa z masłem, herbata z cytryną

Z. warzywna

Racuchy z jabłkami,  kompot wieloowocowy

             18.10.2024

Piątek

Alergeny pokarmowe

1,2,3, 6,

Bułka kukurydziana, masło, pasztet, ogórek kiszony, papryka czerwona, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku

Kisiel z owoców leśnych, krakersy , herbata z cytryną

Z szpinakowa z makaronem

Ziemniaki, kotlet z jajka, surówka colesław ( młoda kapusta, marchew, cebula), kompot wieloowocowy

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

       PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1. SELER                                                               8. MUSZTARDA

2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN                               9. ORZECHY ZIEMNE

3. JAJA                                                                 10. ZIARNO SEZAMOWE

4. RYBY                                                                11.SKORUPIAKI

5. ŁUBIN                                                               12. SOJA

6. MLEKO                                                             13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)

7. MIĘCZAKI                                                          14. ORZECHY

 

.