Jadłospis
JADŁOSPIS
DZIEŃ ŚNIADANIA OBIADY
I ŚNIADANIE
Godz. 8.30 II ŚNIADANIE
Godz. 11.00 ZUPA
Godz. 13.15 II DANIE
Godz. 14.30
21.04.2025
Poniedziałek
x x x x
22.04.2025
Wtorek
Alergeny pokarmowe
1,2,3,5 Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, ogórek kiszony, mix papryk, herbata z cytryną Bułka pszenna, masło, pasta z sera żółtego i szczypiorku, rzodkiewka, herbata z cytryną Zupa
ogórkowa Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami, kompot wieloowocowy
23.04.2025
Środa
Alergeny pokarmowe
1,2,3,5,6 Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, wędlina, pomidor, rukola, ser mozzarella , herbata z cytryną Hot dogi z parówką z szynki na ciepło, ketchup, herbata z cytryną Zupa
Gulaszowa Pierogi z truskawką, polane jogurtem naturalnym,, kompot wieloowocowy
24.04.2025
Czwartek
Alergeny pokarmowe
1,2,3,4,5,6 Chleb pszenno-żytni, masło , pasta z makreli wędzonej w pomidorach, papryka czerwona, rzodkiewka, herbata z cytryną Budyń waniliowy, flipsy kukurydziane, woda Zupa
Kapuśniak z białej kapusty Ryż basmati, schab w sosie myśliwskim, sałata lodowa z jogurtem greckim,
kompot wieloowocowy
25.04.2025
Piątek
Alergeny pokarmowe
1,2,3,5,6 Chleb pszenno- żytni, chleb razowy , masło, wędlina, ogórek zielony, pomidor, jajko, czerwona cebula, , kawa zbożowa na mleku Jogurt truskawkowy, biszkopty, woda Zupa
Lane kluski na rosole Ziemniaki , potrawka z kurczaka w sosie musztardowym, surówka z marchewki i pora , kompot wieloowocowy
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
1. SELER 8. MUSZTARDA
2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE
3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE
4. RYBY 11.SKORUPIAKI
5. ŁUBIN 12. SOJA
6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY
JADŁOSPIS
DZIEŃ | ŚNIADANIA | OBIADY | ||
I ŚNIADANIE Godz. 8.30 | II ŚNIADANIE Godz. 11.00 | ZUPA Godz. 13.15 | II DANIE Godz. 14.30 | |
14.04.2025 Poniedziałek 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno-żytni, masło, wędlina, ogórek kiszony, papryka czerwona, papryka żółta, herbata z cytryną | Bułka kajzerka, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem rzodkiewka, herbata z cytryną | Zupa Barszcz biały | Makaron z białym serem ( twaróg półtłusty), kompot wieloowocowy |
15.04.2025 Wtorek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, bułka pszenna, masło, herbata z cytryną | Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, pomidor, ogórek zielony sałata rzymska, czerwona cebula, herbata z cytryną | Zupa Krupnik z kaszy jęczmiennej | Ziemniaki ,schab w sosie pieczeniowym, mizeria z jogurtem greckim, kompot wieloowocowy |
16.04.2025 Środa Alergeny pokarmowe 1,2,3,4,5,6,8 | Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną | Chałka z dżemem truskawkowym, kakao | Zupa cygańska | Makaron penne w sosie bolońskim z mięsem , kompot wieloowocowy |
17.04.2025 Czwartek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno-żytni, masło , wędlina pomidorki koktajlowe ,rukola, serek capri, rzodkiewka, herbata z cytryną | Bułka zbożowa, kiełbaski na ciepło, ketchup, herbata z cytryną | Zupa Manna na jarzynach | Racuchy z jabłkami, kompot wieloowocowy |
18.04.2025 Piątek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno- żytni, chleb razowy , masło, wędlina, papryka czerwona, ogórek zielony, jajko ze szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku | Pieczywo chrupkie z twarożkiem z sera białego z miodem, woda | Zupa warzywna | Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, marchewką, cebulą , maślanka, kompot wieloowocowy |
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
1. SELER 8. MUSZTARDA
2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE
3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE
4. RYBY 11.SKORUPIAKI
5. ŁUBIN 12. SOJA
6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY