Jadłospis

JADŁOSPIS

 

 

DZIEŃ

ŚNIADANIA

OBIADY

I ŚNIADANIE

Godz. 8.30

II ŚNIADANIE

Godz. 11.00

ZUPA

Godz. 13.15

II DANIE

Godz. 14.30

26.02.2024

Poniedziałek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Chleb pszenno-żytni,masło, wędlina,ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną

Bułka pszenna, masło, wędlina, ser żółty tarty, ketchup, herbata owocowa

 

Z.barszcz biały

Naleśniki z białym serem lub dżemem 100%

kompot wieloowocowy

27.02.2024

Wtorek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bułka pszenna z masłem, herbata owocowa

Chleb pszenno-żytni,masło, wędlina, pomidor, sałata lodowa, gruszki, herbata z cytryną

 

Z.Krem z marchwi z grzankami

Ziemniaki, schab panierowany, mizeria, kompot wieloowocowy

28.02.2024

Środa

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Bułka pszenna, masło, wędlina, serek capri, pomidor, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa na mleku

 

Kisiel owocowy (wyrób własny), batonik zbożowy, woda

 

Z.krupnik z kaszy jęczmiennej

Makaron penné  w sosie bolońskim, kompot wieloowocowy

29.02.2024

Czwartek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Chleb pszenno-żytni,masło, wędlina,ogórek zielony, jajko ze szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku

Bułka kukurydziana, pasta z makreli z pomidorami, jabłka, herbata z cytryną

 

Z.z soczewicy

 

Ryż z musem truskawkowym, kompot wieloowocowy

01.03.2024

Piątek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Bułka pszenna, masło, wędlina, ogórek kiszony, papryka czerwona, papryka żółta,herbata z cytryną

 

Ciasto drożdżowe, kakao

 

Z.węgierska

Ziemniaki, kotlet jajeczny, surówka z kapusty kiszonej i marchewki

kompot wieloowocowy

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1.SELER                                                     8. MUSZTARDA

2. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN        9. ORZECHY ZIEMNE

3.JAJA                                                      10. ZIARNO SEZAMOWE

4.RYBY                                                     11. SKORUPIAKI

5. ŁUBIN                                                  12. SOJA

6. MLEKO                                          13.DWUTLENEK SIARKI (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np.  owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)

7.. MIĘCZAKI                                    14. ORZECHY