Jadłospis
JADŁOSPIS
DZIEŃ | ŚNIADANIA | OBIADY | ||
I ŚNIADANIE Godz. 8.30 | II ŚNIADANIE Godz. 11.00 | ZUPA Godz. 13.15 | II DANIE Godz. 14.30 | |
29.04.2024 Poniedziałek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5 | Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną | Bułka pszenna, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa,
| Z. barszcz biały | Łazanki z kapusty kiszonej , pieczarki, kiełbasa ,kompot wieloowocowy |
30.04.2024 Wtorek Alergeny pokarmowe 1,2,5,6 | Zupa mleczna z płatkami owsianymi ,bułka pszenna z masłem, herbata owocowa | Chleb maślany, masło, wędlina, pomidor, sałata , czerwona cebula, banany herbata owocowa | Z. ziemniaczana z zacierką | Zapiekanka meksykańska ( ziemniak, mięso, papryka czerwona, kukurydza, cebula, starty żółty ser), kompot wieloowocowy |
1.05.2024 Środa Alergeny pokarmowe
| x | x | x | x |
2.05.2024 Czwartek Alergeny pokarmowe 1,2, 5, | Pieczywo lekkie , masło, wędlina, ser żółty , ogórek kiszony , herbata z cytryną | Wafle ryżowe, dżem 100%, herbata owocowa, | Z. manna na jarzyna | Ryż z musem truskawkowym , kompot wieloowocowy |
3.05.2024 Piątek
| x | x | x | x |
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
1. SELER 8. MUSZTARDA
2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE
3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE
4. RYBY 11.SKORUPIAKI
5. ŁUBIN 12. SOJA
6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY
JADŁOSPIS
DZIEŃ | ŚNIADANIA | OBIADY | ||
I ŚNIADANIE Godz. 8.30 | II ŚNIADANIE Godz. 11.00 | ZUPA Godz. 13.15 | II DANIE Godz. 14.30 | |
6.05.2024 Poniedziałek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,8 | Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, pomidor, sałata, herbata z cytryną | Bułka pszenna, masło, pasta z szynki z musztardą i ogórkiem kiszonym herbata owocowa,
| Z. kapuśniak z kiszonej kapusty | Makaron z serem białym, ( twaróg półtłusty), kiełbasa ,kompot wieloowocowy |
7.05.2024 Wtorek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Zupa mleczna z płatkami ryżowymi ,bułka pszenna z masłem, herbata owocowa | Chleb maślany, masło, wędlina, ogórek zielony, rzodkiewka, jabłka herbata owocowa | Z. dyniowa z grzankami | Kluski śląskie, schab w sosie myśliwskim, surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka zielonego, rzodkiewki, kukurydzy i czerwonej cebuli, kompot wieloowocowy |
8.05.2024 Środa Alergeny pokarmowe 1,2,5,6 | Chleb pszenno-żytni, masło, wędlina, ogórek kiszony, papryka czerwona, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku | Kisiel owocowy, ( wyrób własny), andruty, woda | Z. barszcz ukraiński | Makaron penne w sosie bolońskim, kompot wieloowocowy |
9.05.2024 Czwartek Alergeny pokarmowe 1,2, 3,5,6 | Bułka pszenna, masło, wędlina, pomidor, sałata, kawa zbożowa na mleku | Bułka zbożowa, kiełbaski śląskie na ciepło, ketchup, herbata owocowa, | Z. szpinakowa z makaronem | Kopytka marchewkowe z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy |
10.05.2024 Piątek 1,2,3,4,5,6 | Chleb pszenno-żytni, masło, wędlina, ogórek zielony, jajko, kawa zbożowa na mleko | Bułka wieloziarnista , masło, twarożek z sera białego z rzodkiewką i szczypiorkiem, gruszki, herbata z cytryną | Z. pieczarkowa z kaszą jęczmienna | Ziemniaki, ryba po grecku z warzywami (marchew, pietruszka, seler, por), kompot wieloowocowy |
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
1. SELER 8. MUSZTARDA
2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE
3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE
4. RYBY 11.SKORUPIAKI
5. ŁUBIN 12. SOJA
6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY
JADŁOSPIS
DZIEŃ | ŚNIADANIA | OBIADY | ||
I ŚNIADANIE Godz. 8.30 | II ŚNIADANIE Godz. 11.00 | ZUPA Godz. 13.15 | II DANIE Godz. 14.30 | |
22.04.2024 Poniedziałek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, pomidor, mix salat , kiełki rzodkiewki, herbata z cytryną | Bułka pszenna, masło, pasta z sera żółtego , papryka czerwona, herbata owocowa,
| Z. z soczewicy | Naleśniki z serem białym i dżemem 100%, ,kompot wieloowocowy |
23.04.2024 Wtorek Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi ,bułka pszenna z masłem, herbata owocowa | Chleb maślany, masło, wędlina, ogórek zielony, rzodkiewka, banany herbata owocowa | Z. rosół z makaronem | Ziemniaki, kotlet mielony nadziewany żółtym serem, mizeria, kompot wieloowocowy |
24.04.2024 Środa Alergeny pokarmowe 1,2,3,5,6 | Chleb pszenno-żytni, chleb razowy, masło, wędlina, serek capri, sałata ,pomidor ,czerwona cebula, herbata z cytryną | Chałka, kakao , woda | Z. zalewajka z kiełbasą i jajkiem | Spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym, kompot wieloowocowy |
25.04.2024 Czwartek Alergeny pokarmowe 1,2,3, 5,6, | Bułka pszenna, masło, wędlina ,ogórek zielony jajko ze szczypiorkiem , kawa zbożowa na mleku | Hot dogi z parówką z szynki na ciepło, ketchup, herbata owocowa, | Z. barszcz czerwony | Ryż z zapiekanymi jabłkami i bitą śmietaną , kompot wieloowocowy |
26.04.2024 Piątek Alergeny pokarmowe 1,2,3,4,5,6 | Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, pasta z tuńczyka z białym serem i musztardą, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną | Galaretka owocowa, kiwi, herbatniki, woda | Z. krupnik z kaszy jęczmiennej | Ziemniaki, kotlet z jajka, surówka z młodej kapusty , pomidora, rzodkiewki i jogurtu naturalnego, kompot wieloowocowy |
Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
1. SELER 8. MUSZTARDA
2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE
3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE
4. RYBY 11.SKORUPIAKI
5. ŁUBIN 12. SOJA
6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY