Jadłospis

JADŁOSPIS

DZIEŃ ŚNIADANIA OBIADY

I ŚNIADANIE

Godz. 8.30 II ŚNIADANIE

Godz. 11.00 ZUPA

Godz. 13.15 II DANIE

Godz. 14.30

                21.04.2025

Poniedziałek

x x x x

22.04.2025

Wtorek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5 Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, ogórek kiszony, mix papryk, herbata z cytryną Bułka pszenna, masło, pasta z sera żółtego  i szczypiorku, rzodkiewka,  herbata z cytryną Zupa

ogórkowa Łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami,   kompot wieloowocowy

23.04.2025

Środa

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6 Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, wędlina, pomidor, rukola, ser mozzarella , herbata z cytryną Hot dogi z parówką z szynki na ciepło, ketchup, herbata z cytryną Zupa

Gulaszowa Pierogi z truskawką, polane jogurtem naturalnym,, kompot wieloowocowy

24.04.2025

Czwartek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,4,5,6 Chleb pszenno-żytni, masło , pasta z makreli wędzonej w pomidorach, papryka czerwona, rzodkiewka, herbata z cytryną Budyń waniliowy,  flipsy kukurydziane, woda Zupa

Kapuśniak z białej kapusty Ryż basmati, schab w sosie myśliwskim, sałata lodowa z jogurtem greckim, 

kompot wieloowocowy

25.04.2025

Piątek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6 Chleb pszenno- żytni, chleb razowy , masło, wędlina,  ogórek zielony, pomidor, jajko, czerwona cebula, , kawa zbożowa na mleku Jogurt truskawkowy, biszkopty, woda Zupa

Lane kluski na rosole Ziemniaki , potrawka z kurczaka  w sosie musztardowym, surówka z marchewki i pora  ,  kompot wieloowocowy

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie 

       PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1. SELER 8. MUSZTARDA

2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN 9. ORZECHY ZIEMNE

3. JAJA 10. ZIARNO SEZAMOWE

4. RYBY 11.SKORUPIAKI

5. ŁUBIN 12. SOJA

6. MLEKO 13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)

7. MIĘCZAKI 14. ORZECHY

JADŁOSPIS

DZIEŃ

ŚNIADANIA

OBIADY

I ŚNIADANIE

Godz. 8.30

II ŚNIADANIE

Godz. 11.00

ZUPA

Godz. 13.15

II DANIE

Godz. 14.30

                14.04.2025

Poniedziałek

1,2,3,5,6

Chleb pszenno-żytni, masło, wędlina, ogórek kiszony, papryka czerwona, papryka żółta,  herbata z cytryną

Bułka kajzerka, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem rzodkiewka, herbata z cytryną

Zupa

Barszcz biały

Makaron z białym serem ( twaróg półtłusty),   kompot wieloowocowy

15.04.2025

Wtorek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi,   bułka pszenna, masło, herbata z cytryną

Chleb pszenno- żytni, masło, wędlina, pomidor, ogórek zielony  sałata rzymska, czerwona cebula,  herbata z cytryną

Zupa

Krupnik z kaszy jęczmiennej

Ziemniaki ,schab w sosie pieczeniowym, mizeria z jogurtem greckim,  kompot wieloowocowy

16.04.2025

Środa

Alergeny pokarmowe

1,2,3,4,5,6,8

Chleb pszenno- żytni, chleb razowy, masło, pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną

Chałka z dżemem truskawkowym, kakao

Zupa

cygańska

Makaron penne w sosie bolońskim z mięsem , kompot wieloowocowy

17.04.2025

Czwartek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Chleb pszenno-żytni, masło , wędlina pomidorki koktajlowe ,rukola, serek capri, rzodkiewka, herbata z cytryną

Bułka zbożowa, kiełbaski na ciepło, ketchup, herbata z  cytryną

Zupa

 Manna na jarzynach

Racuchy z jabłkami,

kompot wieloowocowy

18.04.2025

Piątek

Alergeny pokarmowe

1,2,3,5,6

Chleb pszenno- żytni, chleb razowy , masło, wędlina,  papryka czerwona, ogórek zielony, jajko ze szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku

Pieczywo chrupkie z twarożkiem z sera białego z miodem, woda

Zupa

warzywna

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, marchewką, cebulą , maślanka,  kompot wieloowocowy

Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie

       PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

1. SELER                                                               8. MUSZTARDA

2.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN                               9. ORZECHY ZIEMNE

3. JAJA                                                                 10. ZIARNO SEZAMOWE

4. RYBY                                                                11.SKORUPIAKI

5. ŁUBIN                                                               12. SOJA

6. MLEKO                                                             13.DWUTLENEK SIARKI ( używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)

7. MIĘCZAKI                                                          14. ORZECHY